Glömsk

Har glömt att visa hur het men lilla lur är nu :) Den är så fin nu, älsklingen suckade bara när jag kom hem med skalet och tyckte nog att jag va lite töntig. But I love it...




(Bild; www.mirabling.com)


Kärlek




 



Det finns inga ord som kan beskriva denna känsla för denna lilla varelse som utvecklas mer och mer för varje dag som går. Och jag älskar henne mer och mer för varje dag som går.


I eftermiddag ska vi åka och kolla på en lägenhet, håll tummarna nu...


Köpte ett...

3ca6f3ae82a2927a1c0657d43820f94c.png

Kolla varifrån!

Köpte ett par grymt snygga och coola solglasögon till Lykke idag, i rayban stil. 29 kr på Lindex 


Min fina...

0-74ab353d44f2353169772080e9bd142a.png

Kolla varifrån!

Min fina lilla flicka, har varit så snäll mot sin sjuka mamma idag. Nu ligger hon och sover djupt och jag ska försöka göra detsamma, hoppas att jag mår bättre efter det. Puss


Titta så...

0-606486aa3169c8db9710eea0c81c1f00.png

Kolla varifrån!

Titta så fint de va nere vid stranden, isen ligger nästan på Vättern. Är helt slut i benen, det tar på krafterna att släppa runt på barnvagnen i snön. Men de är riktgt bra med motion. Ska gå bort och handla lite nu, kylskåpet börjar bli tomt. Puss


Thailand

Åhh systeryster skriver på FB att vi ska komma ner till Thailand och hälsa på, uschh ja de hade verkligen inte varit fel. Men det kostar ju en hel del att åka, att leva där är inte speciellt dyrt men att ta sig dit är betydligt dyrare. Om man hade haft ett fett bankkonto hade jag redan suttit på flyget ner.
Ett annat stort problem om de skulle lösa sig med pengarna, är att jag aldrig skulle få åka bort med Lykke i 2 veckor för Mattias. Och det är mycket förståligt, jag skulle aldrig låta honom ta med Lykke och resa bort en så lång tid.
Så Thailand får väl vänta tills december, så kan vi åka hela familjen.

Klunkar té som en idiot här hemma, känns skönt i halsen att dricka lite varmt.

Ska busa lite med min lilla nu...


Halsont...

Idag bestämde sig Lykke Li att vakna vid 6.30 och inte somna om igen, detta har aldrig hänt tidigare. Men det är väl bara att vänja sig, vi har tidigare varit väldigt bortskämda med att hon somnar om till 9 och när hon va riktigt liten kunde vi sova till 11 ibland.
Men de va bara att kliva upp och ta tag i dagen, efter en liten stund så kände jag hur jag egentligen mådde. Ont i halsen och febrig, så nu sitter jag i soffan under en filt och ska gå och göra mig en kopp té.
Så här sjuk och eländig har jag aldrig vairt innan jag fick barn, men man kanske känner efter mer nu när man bara går hemma.

Skulle ha åkt till salongen och färgat Agnes hår men nu blir det inget med det, får ta och göra det en dag framöver. Vet själv hur det känns när man har bokat en tid för att fixa håret, man riktigt längtar och tycker att håret ser hemskare ut än vanligt och så avbokar frisören och det är typ världens undergång då. Men vi får ta de så snart jag känner mig bättre :)

Nähä, té va de ja..

Puss


Pigg?? inte längre

Uschh nu känner jag mig riktigt dålig nu igen, ont i halsen osv. Fan trodde jag skulle slippa den här skiten nu, men icke.

Va borta på Junex huset och kollade på tyger med svärmor och Niklas, hittade ett tyg till köket som kommer bli riktigt snyggt. Dock är de likadant som min moster har i sitt kök, men det bevisar ju bara att vi har bra smak båda två. Annars hade dom inte så mycket, men dom skulle få in vårnyheter nu i veckan så det blir ett återbesök inom en kort tid.

Mattias är borta på kyckling mama och hämtar mat, skulle gjort hemmagjord pizza idag egentligen men nu när jag blev dålig orkade jag inte det och Mattia va så hungrig så då fick de bli färdigmat idag.




Tidigare idag när jag va pigg och glad.


Lykke inte...

638849468348e56e029850053f1600ac.png

Kolla varifrån!

Lykke inte riktigt på humör idag, tror att de är hennes tänder som spökar. Usch stackars liten, man vet ju själv hur ont se gör om man haft tandvärk. Snart så kommer svärmor, ska fixa de sista nu. Puss 


Pigg idag

Idag känns det mycket bättre i kroppen, känner mig inte lika förkyld och seg. I går gick vi till säng tidigt, vilket är underbart när vi gör, så vi somnade nog runt 22 och jag fick sova till lillan vaknade vid kl 6 och redan då kände jag mig utvilad och mycket piggare än på länge.

I efter middag kommer svärmor hit och hälsar på, vi ska nog åka och kolla på tyger. Vi ska göra en sån där tygtavla här hemma men vi har inte riktigt hittat tyget vi vill ha så idga hoppas jag att jag har lite tur. Såg nu att mamma hade mejlat lite bilder från dopet.

Enjoy;




     


nattinatt 

0-5122bb76ac9a53a5921d5ad09f9772b2.png

Kolla varifrån!

nattinatt 


Old times

Hittade lite bilder på bl a Fia när hon va liten, hennes frilla är rätt snygg här, haha, gullunge så stor hon blivit nu.


Då;



       

Nu;


Nyduschad

Trodde att jag skulle bli piggare av en dusch men icke, känner mig sjuk riktigt jäkla sjuk. Har tagit 2 alvedon nu och hoppas att de ska bli lite bättre. Mattias va precis hemma för att ta på sig mer kläder, dom är tydligen ute hela dagen idag. Usch tycker synd om honom, får laga honom en god och varm middag när han kommer hem.

Lykke är pigg och glad idag, hennes förkylning verkar snart vara över, skönt de. Det har verkligen varit en pina att ha lillan fökyld, hon blir ju så gnällig och trött då. Nu sitter hon i sin gåstol och vrålstirrar på Daisy, som sitter i hennes gym och nu tittar hon på mig med en blick som säger att jag ska flytta hundskrället från hennes gym. Men i den här familjen delar man med sig, lika bra att lära sig i tidig ålder. Försöker förklara för henne att Daisy kan få leka i det nu, för hon själv tycker ändå inte att det är rolitg längre. Men det går inte så bra det här, hon tittar bara på mig och suckar, 5 månader och redan rebell.

Prata en snabbis med mamma, hon hade tagit jätte fina bilder på lillan igår, hoppas att hon kan mejla dom eller nåt till mig.

Ska koka en jäkla massa té nu, mysa med Lykke och bara titta på tv eller funderar på att börja läsa en av böckerna Lykke fick i doppresent av bonusfarmor Anna, en samling av Astrid Lindgrens Klassiska böcker.
Det blir nog det sistnämnda.


Man kan även använda tröjan som mössa


Lykke-Li Maria Isadora Göransson

Ja igår så döptes min underbara lilla flicka i månsarpskyrka. Morgonen började inget bra alls, det första jag såg va hur mycket snö det hade kommit under natten. Fan tänkte jag, nu får vi ställa in hela grejen men efter ett tag slutade det att snöa och vägarna skottades. Här hemma rullade det på tills jag skulle ta på mig mina nya kostymbyxor (så jäkla tajta) och när ajg ska dra upp dom spricker dom i rumpan och inte ett litet hål utan en stor reva. Då rasade världen för mig, men tog mig samman och satte mig och sydde ihop dom och dom höll hela dag, puhh.
När vi väl kom iväg så stannade vi bara på Maxi och skulle köpa det sista till maten och sen rullade vi vidare ut till månsarp och finputsa allt till mottagningen.
Sen va det dags, jag va så jäkla nervös mest för att Lykke skulle få ett bryt och inte vilja vara med mer men ALLT gick verkligen så bra. När prästen höll upp henne för att visa henne för alla så log hon det största leende vi har skådat. 
Efter dopet bjöd vi på pajer och efterrätt, och gud va lyckat allt blev. Jag blev så glad när jag såg hur många kom trots snön som kommit, det värmde verkligen i våra hjärtan. 
Vill tacka alla som kom och ett särskilt tack till alla som hjälpte till med mat, städning och plock. 
Och inte att förglömma tack snälla, gulliga Ida som sjöng Sonja Aldéns "Välkommen hem" på dopet, kan säga att det fanns dom som grät och många som vara nära undertiden du sjöng. 


Har tyvärr inga bilder än, vi glömde våran kamera men det fanns så många andra som hade det så det kommer snart upp några bilder. Så länge bjuder jag på låten Ida sjöng.  



Utan titel

0-4fce86808e9fff68fb6370f2ebcc134e.png

Kolla varifrån!


TGIF

Första natten på länge som lillan inte har vaknat pga hostan och jag har inte behövt kliva upp och trösta henne. Så himla skönt att ha fått sova ut lite, det var verkligen behövligt.

Vi ska ta det lugnt idag också, eller i eftermiddag ska vi åka och fixa det sista till dopet. Typ dukar, ljus och en massa annat. Får nog ta och skriva en lista så vi inte glömmer något.

I övrigt börjar jag också bli sjuk, fan också pallar inte det. Finns inget jobbigare än att bli sjuk och ta hand om ett litet barn. Kanske är Katrin som har smittat mig över telefon, hmm..

Ska göra mig en stor kopp té nu och krypa ner under filten och titta på tv.

puss


Går framåt

NU HAR LILLAN FÅTT I SIG LITE MAT OCH SITTER NU I SIN GÅSTOL OCH SPELAR LJUV MUSIK FÖR SIN MAMMA. MATTIAS ÅKTE TILL MÅNSARP FÖR ATT HÄMTA NYCKELN TILL FÖRSAMLINGSHEMMET, SÅ VI KAN FIXA IORDNING KVÄLLEN INNAN. FÖRSÖKER LADDA UPP EN BILD HMMM.

Min babe


Piff o puff

Så nu har jag duschat och piffat till mig lite, ska ju bara vara hemma idag men lite smink är alltid skönt att få på sig. Köpte nya foundation igår, I.d mineral. Hoppas att den kommer att bli bra, testat den lite idag och än så länge känns det kanon. Får väl se hur den ser ut mot slutet av dagen.

Lillan har somnat, efter ett mega sammanbrott. När hon blir ledsen och arg så kommer hostan tillbaka och det är inte lite hosta hon får då heller. Tycker så synd om henne, man ser hur ont det gör och tårarna rinner ned för kinden.

Ska försöka mig på att blogga från Iphonen idag också, hmm får se hur det går.. 

Ska slänga i mitt lite mat nu, tror att vi har lite rester från kina maten igår.. Yummie.


Puss


Snorigt och gnälligt.

Hej snyggingar...

Har varit vaken sedan kl 7 typ, lillan hade bestämt sig för att inte somna om. Så de va bara att kliva upp och börja dagen. Hade egentligen behövt sova ut ordentligt, hoppas det kan bli så på lördag i alla fall.

Håret blev jätte bra igår, så nu är utväxten ett minne blott. Skulle ha färgat håret ljusare egentligen men backade på det. Så nu är det mörkt igen. Härligt.

Idag blir bara en slappar dag, hoppas jag på i alla fall. Måste klippa Mattias innan dopet också. Hmm hoppas att det hinns med idag.



Glad men trött som tusan..


nästa anhalt Hårsmejdan..

Fy skjutton va det ska bli att få bort den här hemska utbväxten nu, idag har varit en sån där dag när man bara har gått och stört sig på den. Men nu ska den bort..

Lillan ha sovit en lång stund och har fått mat och är på strålande humör, snart så kommer min moster, Lykkas gammelmoster och ska vara barnvakt åt henne. Hade planer på att ta med henne först men nu när hon blivit sjuk är det ingen hit att ta med en förkyld och gnällig bebis till salongen.
Så hon för bli hemma istället men min andra lilla bebis Daisy för äran att följa med istället, så hon får leka av sig med dom andra hundarna lite.
Har dock en känsla att det inte kommer att gå vägen idag heller, Daisy är inte då förtjust i lilla Molly men det får hon stå ut med..


Ska kila nu pusssssss

Morning

Ja vad ska vi säga, natten har varit som vanligt. Så idag är jag inte pigg alls och vill bara ner i sängen igen men det kan jag glömma. Det är bara att ta tag i dagen och göra det bästa av den.
Lillan är i alla fall glad idag, alltid skönt även om hon hostar och är super förkyld.

Men lite roligt händer idag, ska till frissan vid 14. Och vilken lycka det ska bli, inte bara för att få lite egen tid utan också att få bort min mega utväxt. Den är inte okej om vi säger så. Men har inte riktigt bestämt mig om jag ska bli mörkare eller ljusare.

Finns så många snygga hårfärgen, har kollat en del på The Hills och The City det senaste och är riktigt sugen på att färga det så där så det ser snyggt solblekt ut men får ser va Mirre säger om ett.




Ännu en dag

Om jag tyckte att natten mellan söndag/måndag va jobbig så kan den inte jämföra den mot den som varit.
Allting började så bra lillan sov så gott och hosta bara lite ibland, men runt 24-01 så började hon hosta och ha sig dom tusan. Jag låg helt utslagen i sängen och min sjuka älskling va så underbart snäll och tog henne.
Till slut somnade hon om men vid 3 va det igång igen och har fortsatt tills nu och nu har det varit jag som tagit lillan. Nu sover hon äntligen och jag är helt slut, men vill inte gå och lägga mig. Blir helt fuckad då och kan inte somna ikväll.

Mattias är hemma idag också, så jag kommer leka sjuksköterska idag också. Även om jag älskar att ha honom hemma hela dagarna tycker jag synd om honom när han ligger där.

Så idag händer det inget speciellt, ska stryka tvätten från igår. Spännande eller hur?? hahaha..


Puss


fortsättning...

Här hemma är det fortfarande sjukstuga, Mattias mår inte alls bra och Lykke liten är inte så pigg hon heller. Men det va i alla fall inget allvarligt när vi va på vårdcentralen och det va väldigt skönt att höra.
Blir ju så orolig för den lilla, vill inte att hon ska vara dålig.

Nu sitter hon i sin gå stol och spelar musik, även om hon spelar sångerna om och om igen är hon för jäkla söt när hon sitter där. Ler stort och tittar på tv:n.

En rolig sak har i alla fall hänt idag, min Iphone har äntligen kommit så sitter och knappar på den nu och försöker lära mig det nödvändigaste, finns så mycket grejer på den. Jag blir glad om jag bara lär mig ringa och sms ordentligt :)


Puss


Vårdcentralen.

Jajamensan, dit ska vi om ca 1 timme, Lykke har inte blivit bättre i helgen utan snarare sämre. Så ringde in och frågade vad vi skulle ta oss till, dom tyckte absolut att vi skulle komma in så dom kan ta en titt på lillan.
Usch tycker inte om detta, satt och googlade lite på slem hosta och sånt och fick fram en sida om RS virus och lillan har typ alla symtom. Visst lite är kanske inbillning men fan ska aldrig mer googla en sjukdom.
Man blir ju helt dum i huvet och inbillningssjuk.

Som ni kanske förstår av detta så blev vår alla hjärtansdag lugn för vår del, älsklingen lagade grekisk mat och jag fick blommor :) Sen blev det sängen tidigt. Men natten blev en pina lillan vaknade flera gånger av sin hosta och jag fick skutta upp och trösta och hålla om henne till hon somnade om. Älskade pluttis.

Mattias är också sjuk idag, halsont och feber. Jag är faktiskt pigg (ta i trä) än så länge. Ska ta ut och kissa Daisy nu sen bort till vårdcentralen.

Puss

Godmorgon

Natten har varit okej, lillan vaknade 1 gång och var jätte ledsen men somnade om ganska snabbt och vaknade inte förrän kl 6 och drack in hel flaska ersättning. Så skönt att hon fått i sig lite mat nu i alla fall. Nu ligger Mattias, Lykke och Daisy och sover.

Alla hjärtansdagstämning = 0

Funderar på att sortera lillans kläder, hon har vuxit något så fruktansvärt på längden nu de senaste. Min lilla bebis börjar att bli stor.

Hepp hepp, ska väl ta tag i hemmet nu då..

Puss

Sjukstuga

Sitter här i soffan och myser med Daisy, Mattias är iväg och dömer fotboll och jag har äntligen fått lillan att somna. Hela familjen har drabbats att en kraftig förkylning, Lykke har drabbats värst.
Hon har feber, slem hosta och äter dåligt, om det inte har gått över tills i morgon får vi ringa in och kolla vad vi ska göra. Har försökt med det mesta ändå, eller allt som är receptfritt och olika hemmakurer, hoppas bara att det går över snart. Det är verkligen inte roligt att se sin dotter ledsen och sjuk, det gör så ont i mitt hjärta när det rinner ner små tårar från hennes kind.

Skulle haft middag här igår men de fick vi ställa in, så de blev bara mys med familjen och sängen tidigt. I morse var Mattias så underbar och tog Lykke och lät mig sova lite extra och när jag kommer upp så är Mattias bror här och har köpt med sig frallor till frukost.

Försöker få till en lista på vad som behövs köpas till dopet nästa helg, har nog en del att fixa i veckan men det ska nog gå vägen om alla hjälper till.



Har inte ens kommit ur mjukiskläderna


RSS 2.0