Mysdag

För en stund sedan kom Katrin och Flisan hit, vi ska ge oss ut på julklappsjakt och ha en mysdag.
Ska försöka köpa presenter till småsyskonen också har skjutit upp det ett tag nu.

Hörs sen.

Puss på er


Skidskytte

Nu har jag duschat, varit ute med Daisy och matat lillan. Ska ta tag i att städa lägenheten, blir så himla dammigt här, syns så väl på vita och svarta möbler. Min gaderob måste också renas, finns det något tråkigare.
Men måste kolla vad man ska ha på sig nu under jul, ska ju trots allt fira den typ 4 gånger. Och de är ju inte roligt att ha samma kläder på sig hela tiden..

I morgon måste jag köpa dom sista klapparna till syskonen och jag håller tummarna för att allas andras presenter levereras imorgon också, börjar få lite panik. Va ska man göra om dom inte kommer i tiden liksom?? Alla får helt enkelt vara utan sina klappar och få dom senare. Men de är ju inte lika rolig.

Ska ta och slänga på en maskin tvätt nu.

Puss

God morgon

Nu sitter jag i soffan och kollar på nyhetsmorgon, har varit vaken ett bra tag nu. Lykke Li tyckte inte att mamma behövde sovmorgon idag, och så fick de bli.
Idag händer det nog inte så mycket spännande, Linda skulle ha kommit hit men hon var så himla förkyld så vi tyckte det va bäst att skjuta på det några dagar för lillans skull.

Funderar på att dra på långpromenad nu, men vagnen ligger i Mattias bil och jag är inte så stark så jag vet inte om jag får ut den själv. Dummadumma.

Nähä, ska ta och hoppa in i duschen.

Puss på er


Bad update..

Får ta och skärpa till mig lite nu och bli duktig på att uppdatera oftare. Börjar ofta skriva ett inlägg men sen kommer något emellan, antingen så blir lillan arg och ledsen eller så kommer Mattias hem och vill prata och mysa lite. Men ska bättre mig.

Idag steg familjen Göransson/Lilja upp tidigt, varför detta en lördags morgon?? Jo min älskling skulle upp och kolla på en inomhuscup i fotboll. Så kl 8 ringde alarmet, de va bara att snällt stiga upp och ut med lilla Daisy. Kan säga att vi fick en chock när vi kom utanför dörren, SVINKALLT. Men på promenad skulle vi, men när lillan hade gjort sina behov rusade hon till ytterdörren och skulle in snabbt som tusan.
Så åkte vi upp och kollade på den grymt spännade cupen, eller inte. Nu efter denna upplevelse har jag verkligen insett att jag inte har något intresse för fotboll och absolut inte inomhusfotboll. DÖTRIST.
Men va gör man inte för husefriden, och Mattias lovade att vi ska göra något som JAG tycker om imorgon, ska bara komma på vad vi ska göra.


Nu sitte vi och kollar på Hockeyn, lite bättre än fotboll i alla fall. Mysigt har vi i alla fall, tänt massa ljus, grannen är kläd och jag har en chokladkaka bredvid mig..

Ska fortsätta att mysa med lilla familjen nu..

Kram på er


Babylove

Ojdå, somnade visst till en stund på soffan, så härligt :) Det finns inget underbarare än att krypa ner bredvid min ängel och krama om hennes lilla kropp, känna hur hon andas och lever i ens famn. Trodde nog inte det va möjligt att älska någon så mycket. Förstå mig rätt nu, jag älskar Mattias överallt annat också. Men denna lilla fantastiska människa som vi har skapat tillsammans är något alldeles extra.

Sitter och väntar på att min man ska komma hem snart, han skulle handla lite efter jobbet. Är så sjukt sugen på skinkmacka och varm choklad nu, haha. Måste vara snön som gör en sugen på dessa varma, goda och juliga sakerna.

Nu vaknar lillan tror jag, och hon är nog hungrig då bäst att jag skyndar mig att värma en flaska till prinsessan.

Kram på er


Nyduschad

När man har småbarn så är inte vardagen som den brukar, vanligtvis kanske man slänger sig i duschen på morgonen ibland kan de bli så här hemma men som idag har lillan varit vaken hela dan och inte velat vara ensam. Så man fick passa på nu när lillan somnade till lite.

Sitter och skriver med mamsen på Fb nu, hon vill att vi ska komma ner till Halmstad på torsdag. Får väl ta och diskutera detta med min kära sambo. Han kanske vill åka ner över helgen :)

Nu ligger lillan här jämte och nog lite ont i magen, och är allmänt övertrött. Inte lätt att vara liten.




Mammas ängel


SNÖ :)

Äntligen är den här, åhh så fint det är ute nu. Jag va ganska trött på den eviga hösten nu, den tog ju aldrig slut. Och nu när julen närmar sig behövda man lite mer julstämning och va kan vara mer jul än snö??

Jag och dom små har redan varit ute och gått en sväng i vinterlandet, Daisy gillar vanligtvis snö men idag blåste de och yrade snö ganska mycket, så snön va mest besvärlig. För annars brukar hon vara helt galen, hon kanske inte blev så glad att jag satte på henne vinterkläder.

Idag ska vi inte göra något speciellt, bara sitta inne och mysa. Funderar på att baka lite pepparkakor, det luktar ju så gott och degen är ju så sjukt god. Problemet är bara att jag inte gillar pepparkakorna när dom har varit i ugnen, tycker att de är ganska vidrigt faktiskt. Konstigt när degen är himmelskt god.

Nu blir det i alla fall lite lunch, får se vad man kokar ihop idag.

Pusspuss

Soffmys

Älsklingen och jag har precis kollat på våra favorit program på tv Ullared och Paradise Hotel. Och det sist nämda va ju rikgigt saftigt idag, både jag och Mattias satt och sa oj oj hela tiden. Haha, egentligen är de ett skit program men de är oftast såna program man fastnar för. Och de är just vad vi är, fast, längtar till nästa avsnitt..

Idag har allt gått i ett, jag har:

* Tagit kort på lillan till julkorten
* Gått långpromenad
* Tvättat 5 maskiner
* Lagat mat
* Skrivit julkort

Imorgon blir de nog bara lugnt, gå på promenad med dom små och bara slappa eller så drar jag in till staden.. hmm får se hur de blir...

 

Nattinatt


Lunch

Nu ligger lillan i sitt lilla babygym och slåt på Spöket Laban och gör bubblor i munnen. Så himla söt är hon.
känner att hungern börjar ta vid, fick hem kantareller från Mattias mamma igår, funderar på att steka till lite svamp och bacon och koka lite pasta till.. Hmm tror att det får bli så.

Har föresten beställt en massa kort på lillan och familjen :) Varit dåliga med framkallning och lägenheten kan nu äntligen bli lite mer personlig, har inte satt upp en enda tavla sen vi flyttade in (1 juni) så de är väl dags nu..


Godmorgon..

Äntligen ligger det lite snö på marken. Ska väcka lillan nu så hon får äta lite och sen ge oss ut på promenad i vinterlandet :) Daisy kommer bli helt tokig i snön, she love snow...

Hörs sen...

Kram <3

Vi tog sovmorgon

Ja, idag tog alla sovmorgon. Himla mysigt när hela familjen ligger i sängen tillsammans och bara är, även om Daisy blivit väldigt jobbig hon har fått för sig att hon ska slicka på oss hela tiden. Usch väldigt ofräscht tycker jag.

Gårdagen blev hur mysig som helst, när babe kom hem från hockyen lagade vi, eller rättare jag mat. Risoni med kantareller och kycklingfile, gjorde lite extra svampsås till. Hur gott som helst :)
Nu står min lussedeg och jäser ska strax ut och baka ut dom små katterna.

Senar i eftermiddag får vi besök av Mattias mamma, hon ville komma upp och träffa sitt lilla barnbarn..

Hörs sen... Pusspuss

Äntligen lördag..

Mammas lilla ängel sov mellan 23.00 och 7.00 inatt, så underbart att få sova en natt helt ostört. När hon vaknade vid 7 så tog jag upp henne till oss och ammade henne sen somnade hon om igen och vaknade inte förrän efter 10. Vi har nog världens underbaraste dotter, eller hur Mattias...

Idag har vi varit en sväng på stan, åt lunch på Jensen, kött fiii faaen... Hann även med en sväng på Blomsterlandet. Nu är vi hemma igen eller jag och Lykke Li är de Mattias fick biljetter till dagens HV match så han åkte nyss iväg för att hämta sin far som han ska gå med. Så nu är man solo här hemma men sällskap kommer snart. Pappa och Susanna kommer och hälsar på en sväng :)


Sjukt trött

Ja idag är båda jag och Mattias helt döda, jag kan verkligen förstå att han är de som jobbar hur mycket som helst men jag som får sova mina timmar och bara går hemma. Men så kanske de kan vara ibland men har inte känt mig så här trött på år alltså, inte ens efter förlossningen. Mamma tror att jag är påväg att bli sjuk så de är väl antagligen så. Men hoppas att de är bättre i morgon, inte roligt att vara sjuk och ha en liten bebis hemma.

Även om jag varit trött idag så har jag käkat lunch med mamma m fl. Mammas kompis Ulrika hade med sig sin lilla Tilda 6 månader, söt som socker och väldigt busig. Lykke Li och Tilda satt i varsitt knä och min lilla titta bara och skrattade när Tilda försökte riva enr brickorna och glasen.

Snart så är det min lilla som sitter där, hemskt va tiden går fort. Nästan så att man får ångest. Känns som igår när man fick upp denna lilla underbara på bröstet för första gången. Det gäller verkligen att ta tillvara på tiden när dom ännu är små.

Nu är maten klar :) grekiska biffar, klyftpotatis och vitllökssås... Mums mums...


Mammas och pappas skatt <3


9 Dec

Mitt lilla A-barn är tillbaka efter 2 dagars gnällande och grinande så är hon samma go och glada lilla prinsessa som tidigare. Åhh mamma och pappa har saknat denna person.
Ja eftersom Lykke var som hon var i går så hanns det inte med något varken bakning eller bloggning. Men idag är de andra bullar.

I detta nu står julskinka i ugnen, brödet står på jäsning och jag väntar på att Carro ska komma och baka julgodis.



Carro och Jag sommaren 2008 i Gbg


8 Dec

Sitter nu äntligen ner lite, lillan har styrt och ställ med mamsen idag. Nu har hon äntligen somnat i gymmet och jag har satt min i soffen en stund. Men ska ta tag i tvätten nu.. Gud så roligt, men den blir ju inte gjord av sig själv och absolut inte av min kära sambo :P

Idag blir det fullrulle, ska försöka komma iväg och handla kylskåpet står tomt nu eftersom vi varit borta några dagar. Ska hanlda julskinka och baka bröd så min älskling har något gott att mumsa på när han kommer hem från jobbet ikväll :)



babysister

Min Älskade lilla dotter ligger nu och sussar gott i sen fina puff. Väntar på att M ska komma hem från jobbet.
Då ska vi åka och lämna tillbaka morfars bil som vi har haft hela helgen och sen ska vi åka och säga hejdå till min kära lillsyster som ska lämna det här kalla landet på onsdag för att jobba i Thailand i 3 månader.
Är inte alls avis eller så :P 
 
Nä nu måsta jag ta och byta om, lillan har surat hela dan så har inte hunnit sätta på mig något annat än mjukiskläder...




Jag och syster


En kämpe

Nu har jag suttit i flera timmar och fixat och trixat med bloggen, är ganska nöjd. Orkar inte jobba med den mer nu i alla fall..

Lykke Li har varit så snäll när jag suttit här och gjort mitt, hon har suttit i sin lilla puff och tittat lite på tv och pratat med mig. Nu ligger dockan och sover sött i sin säng. Ska nog ta och passa på att göra lite mat.

Puss

RSS 2.0